MAŠINSKE PODLOGE

Naša specijalizovana djelatnost je mašinska izrada cementne podloge
po svim građevinskim standardima.

Mašinske podloge


Cementna podloga je sloj poda koji se koristi kako bi se stvorila potpuno ravna podloga za podnu površinu. Postavljanjem cementne podloge obezbjeđuje se glatka, ravna površina na koju se mogu postaviti odgovarajući podovi kao što su keramičke pločice, parket, laminat i drugi. Cementna podloga nije ograničena vrstom ili namjenom objekta i postavlja se kako u komercijalnim, tako i u javnim ili privatnim objektima.

Postavljanje cementne podloge podrazumijeva proces izlivanja mješavine cementa, pijeska, vlakana i vode na podnu osnovu da bi se formirao čvrst i ravan sloj koji dalje služi kao podloga za finalni sloj poda ili kao završni sloj u podu, u zavisnosti od prostora u koji se ugrađuje. 

Cementna podloga se najčešće postavlja preko termo ili zvučne izolacije u podu, ali se u pojedinim slučajevima izliva i direktno na betonsku osnovu. Mašinska izrada cementne podloge se može obavljati na različite načine, ali najčešće se sastojci miješaju u mašini koja zatim izbacuje ovu mješavinu pod pritiskom specijalnim crijevom na podnu površinu. 

Kada se smjesa nalazi na podu, pristupa se nivelisanju koje treba da obezbijedi da cementna podloga bude ravna i u istom nivou u svim tačkama. Posle nivelisanja dolazi na red izravnavanje koje se najčešće izvodi specijalnom rotirajućom mašinom. Ovom mašinom je neophodno stručno rukovati i nositi odgovarajuću zaštitnu opremu za obuću kako na podlozi ne bi ostajali tragovi.